Dirigent Jeugdharmonie

Sven Ysewyn, geboren te Lokeren in 1993, startte zijn muzikale loopbaan aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Lokeren. Daar kreeg hij voor trompet onder meer les van Lieven De Coster, Katrien Vintioen en Bart Van Der Strieckt. Naast zijn opleiding trompet, studeerde hij ook piano aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord bij Lieve Saerens.

Hij nam deel aan verschillende solistenwedstrijden, waaronder de solistenwedstrijden van Vlamo, “Jonge solisten aan zee” en de solistenwedstrijd Marnix-Factor van de Marnixring Lokeren. Op al deze wedstrijden behaalde hij steeds mooie resultaten. In 2011 nam hij deel aan de Dexia Classics en ‘Le Premier Grand Concours Internationales de Rencontres des Cuivres de l’IMEP’, waar hij telkens laureaat werd.

Sven is lid van de Koninklijke harmonie St.- Cecilia Zele, Brassband Zele, Frascati Symphonic en van het koperblaasensemble O’Brass.

Sinds 2011 bekwaamt hij zich verder als professioneel trompettist aan het Koninklijk Conservatorium van Gent in de klas van Steven Devolder. Masterclasses volgde hij onder meer bij Manu Mellaerts, Vicente Campos, Allen Vizutti, Rex Richardson Thiery Caens en Franck Pulcini

Sven volgde verder ook een dirigentenopleiding in de Academie de Kunstbrug in Gent bij Bart Picqueur. Momenteel is hij actief als dirigent van de jeugdharmonie Kunst & Vreugd Beveren-Waas alsook van de Koninklijke harmonie Kunst Adelt Zele Heikant.